På Karrieremesse Esbjerg har I mulighed for at hen­vende jer direkte til studerende og dimittender fra Esbjergs uddannelses­institutioner, samt andre, der vil høre om karrieremulig­hederne i Esbjerg og omegn. Karrieremesse Esbjerg afholdes altid den sidste torsdag i september måned.

Her er mulighed for at komme i kontakt med talenter inden for mange uddannelsesretninger – uanset om jeres målgruppe er inden for økonomi, markedsføring, web og programmering, ingeniør, byggeteknik, miljø, sundhed, energi – og offshore m.fl. Derudover vil Akademikernes A-kasse, samt Ingeniørforeningen deltage med deres medlemmer.

Ved at deltage i Karrieremesse Esbjerg får din virksomhed en unik mulighed for at profilere sig over for potentielle fremtidige medarbejdere.

Karrieremesse Esbjerg er Sydjyllands eneste Karrieremesse og samtidig Syddanmarks største*. Den giver os en unik mulighed for at vise, at vi her i området har et stort jobmarked, der er værd at flytte for.

Uanset om din virksomhed er stor eller lille, har ledige stillinger og/eller ønsker at samarbejde med en studerende, er I velkommen til at deltage med en stand på messen.

Karrieremessen er ikke alene en mulighed for at møde eventuelle fremtidige medarbejdere, men ligeledes en mulighed for at orientere sig i de muligheder, der ligger i et samarbejde med studerende undervejs i deres uddannelse via praktikforløb, projekt- eller specialesamarbejde.

På Karrieremessen kan du:

 • Møde fremtidige medarbejdere blandt studerende og nyuddannede fra alle Esbjergs studieretninger, samt studerende fra uddannelsesinstitutioners andre filialer (Vejle, Odense, Kolding, Fredericia, Haderslev og Sønderborg).
 • Finde studerende til studiejob, praktikjob eller projektsamarbejde.
 • Markedsføre aktuelle job i din virksomhed.
 • Brande din virksomhed og Esbjerg som et godt sted at arbejde

Læs mere om messen og de besøgende her

Hvem besøger messen?

Karrieremesse Esbjerg har samarbejde med følgende partnere:

 • Ingeniørforeningen IDA
 • Erhvervsakademi Sydvest
 • Energimetropol Esbjerg
 • Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg
 • Rybners tekniske uddannelser
 • SDU
 • UC Syd
 • Aalborg Universitet Esbjerg
 • Erhvervsakademi Lillebælt
 • Akademikernes A-kasse

Der alle markedsfører Karrieremesse Esbjerg overfor sine studerende og medlemmer.

På den måde bliver messen markedsført til samtlige studerende i form af udlevering af messebøger (et oplag på 3.000 stk), sociale medier, plakater, karrierecaféer på skolerne, information på intranet mm. Derudover sendes messebogen ud elektronisk(via link) til Ingeniørforeningens medlemmer, samt medlemmer af Akademikernes A-kass

Vores besøgende i 2017 havde denne profil:

Pris for deltagelse

 • Prisen for deltagelse er 5.500 kr. for medlemmer af Esbjerg Erhvervsudvikling, Provarde, Tønder Erhvervsråd, samt Udvikling Vejen.
 • Er I ikke medlem af Esbjerg Erhvervsudvikling koster din deltagelse 7.500 kr.
 • Er I karrierepartnere i Energimetropol, er jeres deltagelse en del af din partnerpakke.

Hvad er med i prisen?

 • Messestand på 3×2 meter
 • Frokost og forplejning på messedagen
 • Profil og annonce i messebog, således du får et fuldt opslag (find eksempel her)
 • Unik mulighed for at brande din virksomhed
 • Profilering af messen og din virksomhed gennem samarbejdspartnere
 • Profilering på sociale medier

Hvad siger tidligere udstillere?

Her kan du høre 3 udstillere forklare om hvorfor netop de deltager på karrieremessen

”Vi besøgte karrieremessen for anden gang sidste år. Det var en hektisk dag med mange besøgende, jeg var alene på standen da vi, sidst vi var med, ikke havde mange besøgende.

 

Det var meget givtigt at få lov at præsentere virksomheden til kommende aspiranter. Vi har efterfølgende ansat en af de studerende samt indgået aftale med 2 praktikanter som besøgte os på standen.

 

Alt i alt et godt afkast af 5 timers indsats. Jeg vil derfor klart anbefale andre virksomheder at deltage ved messen.”

– Kim Stenager, Blaaholm A/S – deltog i messen i 2015, 2016, 2017

 

’Vi fik talt med rigtig mange unge mennesker, og fik en god fornemmelse af, hvordan de enkelte uddannelser er skruet sammen i dag. Det betyder, at vi er bedre rustet til at finde de rigtige kandidater til de ledige stillinger vi måtte få i fremtiden”

Pernille Jacobsen, ST PLAST – deltog i 2016

”Vi havde taget en af vores Juniormestre med på messen til at svare på spørgsmål, om det at være maskinmester til søs. Og det var med rette, for interessen var stor og mange fik faktisk øjnene op for, at både ESVAGT findes – men også for, at der er god mulighed for en spændende hverdag og ikke mindst karriere i det blå Danmark”

Tina Halkjær Nielsen, ESVAGT – deltog i 2016, 2017

”Esbjerg Karrieremesse er en enestående mulighed for at komme i dialog med studerende fra en bred vifte af uddannelsesretninger. Denne gang havde vi en konkurrence med, hvor de studerende skulle svare på, hvad der ville gøre Esbjerg til en endnu bedre by at læse og arbejde i. Det gav os mange gode input og en enestående mulighed for at tale om jobs og praktikmuligheder med de studerende”.

Lena Toft, Esbjerg Kommune – deltog i messen i 2015, 2016, 2017

”Messen blev afholdt i meget professionelle rammer og man kunne fornemme, at der var gjort et stort stykke arbejde for at finde egnede virksomheder.

 

Opbuddet af deltagere fra mange forskellige egne af Danmark gav øget potentiale i forhold til Employer Branding og gjorde det muligt at få udbredt kendskabet til sin virksomhed på tværs af landkortet.

 

Alle de deltagere, som besøgte os på messen, var nysgerrige efter at vide mere om vores virksomhed og de jobmuligheder vi har at tilbyde. I mange tilfælde fik vi en god dialog i gang, som vi efterfølgende har kunnet følge op på.”

– Linda Lorentzen, Viking Life-saving equipments A/S – deltog i messen i 2015, 2016, 2017

”Maersk Oil deltog på karrieremessen i Esbjerg sidste år, da vi ønskede at åbne op om de spændende karrieremuligheder Maersk Oil kan tilbyde.

 

Vi oplevede en enorm interesse på messen, og snakkede med mange yderst kompetente og potentielle medarbejdere. Vi har bestemt planer om at støtte op om denne messe også i fremtiden.”

– Mikkel Stephansen, Head of Recruitment – Maersk Oil, DBU – deltog i messen i 2015, 2016, 2017

”Semco Maritime ser frem til at deltage igen i år på dette års karriere messe. Vi var med sidste år, hvilket var en stor succes med rigtig mange besøgende kandidater – faktisk var der så stor en interesse, at der var kø ved vores stand fra vi åbnede til vi lukkede.”

– Marianne Hansen, Semco Maritime – – deltog i messen i 2015, 2016, 2017

“Karrieremesse Esbjerg i 2015 var et nyt og spændende tiltag i forhold til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Esbjerg, som vi gerne ville bakke om op. Vi havde et rigtigt godt udbytte ved at deltage på messen, og vi mødte en lang række af studerende med forskellig studieretninger fra de inviterede universiteter.  Det var en fornøjelse, at der var så mange studerende, at de måtte stå i kø for at tale med virksomhederne.

Vi ansætter konstant mange kandidater med mange forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, og derfor har vi også valgt at deltage på messen igen i 2016.”

– Pia Gaard Thomsen, SE — deltog i messen i 2015, 2016, 2017